Vegetarische recepten met een Italiaanse inslag.

Sweet potato fries / zoete aardappel ‘frietjes’

Sweet potato fries / zoete aardappel ‘frietjes’

Sweet potato fries zijn mijn favoriete manier om groente te eten, want ja, zoete aardappel is een groente! Van zoete aardappel zijn veel dingen te maken maar vooralsnog is dit het makkelijkst en lekkerste recept dat ik ken!

Sweet potato fries

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels (let op, ze verschillen vaak van grootte, ik ga uit van een redelijk grote zoete aardappel van ongeveer 20cm lang en 7 a 10 cm doorsnee)
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels paprika poeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel grof zeezout
  • 2 eetlepels koriander

Bereiding

  1. Snijd of hak de zoete aardappel in partjes van 7 a 10 cm lengte (ik snijd hem vaak 1x doormidden in de lengte) en 1 a 2 cm doorsnee.
  2. Doe de partjes in een grote kom, pel en pers de knoflook teentjes er overheen en meng alle andere ingrediënten. Zorg ervoor dat alles goed verspreid is, ik doe dit met de hand maar het kan ook met een lepel.
  3. Verspreid de partjes over een ovenplaat
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden
  5. Bak de zoete aardappel frietjes zo’n 20 a 30 minuten. Let op dat ze niet te donker worden!
  6. Zet als ze klaar zijn de oven uit met de deur open en wacht nog 10 minuten zodat ze knapperig worden



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *