Vegetarische recepten met een Italiaanse inslag.

Bloemkool Curry

Bloemkool Curry

Een goed alternatief van de alom bekende kip kerrie. Mijn overstap naar het voornamelijk eten van vegetarische gerechten is niet zonder slag of stoot gegaan, kip kerrie was één van die comfort foods die ik vaak maakte. Na een aantal variaties hierop kwam ik uit op bloemkool als vervanger. Natuurlijk lijkt dit niet op kip en is het eigenlijk een heel ander gerecht geworden, maar voor mij heb ik een goede vervanger gevonden van de voormalige kip kerrie. Dit recept is lekker makkelijk om te maken en met wat rijst erbij zit je zo op de bank te genieten met een favoriete serie. Of je gaat natuurlijk aan tafel zitten en geniet helemaal van het eten ;).

Bloemkool Curry

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool of een halve grote
  • 3 eetlepels masala kruiden
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel kruiden
  • 1 theelepel sambal (oelek)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap
  • Olijfolie
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)

Bereiding

  1. Zet een braadpan op het vuur en schenk hier 2 eetlepels olijfolie in
  2. Meng alle kruiden en de sambal door de olie en bak dit mengsel op laag vuur voor 5 minuten
  3. Snijd de bloemkool in schijven van ongeveer 1 a 2 cm dik. De bloemkool valt bij het snijden uit elkaar, dat mag :). Voeg de bloemkool toe aan de pan
  4. Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak het geheel 10 minuten
  5. Schenk nu de kokosmelk erbij en laat nog 20 a 30 minuten op zacht vuur pruttelen tot de bloemkool gaar is maar nog steeds beet heeft
  6. Serveer de curry met rijst





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *