Vegetarische recepten met een Italiaanse inslag.

Bechamelsaus

Bechamelsaus

Bechamelsaus is een roux (boter en bloem) aangelengd met melk tot een romige saus. Deze wordt o.a. gebruikt in Lasagne. Tot voor kort had ik deze saus nog nooit gemaakt, het klonk altijd als een saus die je alleen kan maken als je een chefkok bent. Echter, niets is minder waar. Het maken duurt zo’n 10 minuten en is heel gemakkelijk. De consistentie kun je zelf bepalen door meer/minder melk te gebruiken en kun je af laten hangen waar je de saus voor wil gebruiken. Voor de lasagne laat ik hem meestal iets dikker zodat hij goed tussen de lagen blijft liggen, voor ander gebruik kun je hem wat dunner maken. Dit recept is gebaseerd op het bechamelsaus recept uit het Italiaanse Vegetarische kookboek “Vegeterrenean“.

Bechamelsaus

  • Aantal personen: 4
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml melk
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Zet een kleine steelpan op het vuur
  2. Smelt hierin de boter tot deze bijna bruin wordt
  3. Voeg de bloem toe
  4. Laat onder goed roeren de bloem in 5 a 10 minuten gaar worden
  5. Voeg nu langzaam de melk toe terwijl je blijft roeren
  6. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *