Vegetarische recepten met een Italiaanse inslag.

Lekkere mayonaise!

Lekkere mayonaise!

Mayonaise, de ‘guilty pleasure’ van bijna iedere Nederlander. Waarom zou je het zelf maken als het net zo makkelijk uit de winkel komt? 1 reden, de smaak! Mayonaise is (heel) makkelijk te maken en de smaak is (veel) beter dan die uit de supermarkt. In de tijd die het kost om overfriet klaar te maken kun je al mayonaise klaar hebben staan! Ook een leuk recept voor als je eters krijgt, zelfgemaakte mayonaise staat namelijk heel goed op tafel ;).

Ik gebruik vaak een combinatie van zonnebloem- en olijfolie. Dit geeft een goede balans tussen romig (zonnebloemolie) en smaakvol (olijfolie). Mocht je fan zijn van olijfolie dan kun je natuurlijk ook gewoon alleen maar olijfolie gebruiken.

Zelfgemaakte Mayonaise

  • Aantal personen: 10
  • Moeilijkheidsgraad: heel makkelijk
  • Afdrukken

Ingrediënten

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 2 eierdooiers
  • 1 el mosterd
  • citroensap van een kwart citroen
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Meng de eierdooiers, mosterd en citroensap in een kom.
  2. Als je een keukmachine hebt, gebruik dan het garde opzetstuk en gebruik de middelste stand qua snelheid. Heb je geen keukenmachine dan kun je ook een mixer gebruiken. Heb je ook geen mixer, gebruik dan een gewone garde.
  3. Klop het mengsel terwijl je de olie er in druppelt. Je kan het beste beginnen met zonnebloemolie omdat deze dunner is en sneller wordt opgenomen. Tegelijk kan echter ook. Let goed op dat alle olie wordt opgenomen, zie je veel olie? Blijf dan kloppen maar stop met olie toevoegen tot de mayonaise weer gemengd is. Ga door tot alle olie op is
  4. Breng op smaak met zout/peper/mosterd/citroensap
  5. Klaar!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *